De Boekdrukker voor hardcover en softcover boeken drukken

De Boekdrukker informatie

De Boekdrukker helpt particulieren en organisaties die zelf boeken willen drukken in kleine en grote oplagen. Behalve het drukwerk, leveren wij ook promotie- en vormgevingsdiensten voor uitgevers in eigen beheer. Wij printen (POD) kleine oplage boeken en drukken ook  grote oplagen (offset) via één van onze productiefaciliteiten.

Boekdrukken is een ambacht

Wij denken graag mee over de uitvoering van uw boek. Wilt u bijvoorbeeld een hardcover of een softcover uitvoering? En welk formaat en papiersoort zou u het liefst willen hebben? Dit zijn keuzes waarin De Boekdrukker graag adviseert dankzij onze jarenlange ervaring in dit vakgebied. Om een goed advies te kunnen geven, is het belangrijk dat wij zoveel mogelijk informatie over uw project ontvangen. Dit kan het beste door een vrijblijvende offerte aan te vragen en zoveel mogelijk informatie te delen over uw project.

Vormgeving van boeken

Voordat wij het boek kunnen afdrukken hebben wij zgn. ‘drukklare bestanden’ nodig. Deze bestanden kunnen op verschillende manieren worden aangeleverd.

  1. U levert zelf drukklare bestanden (via een vormgever) aan en wij verzorgen het drukwerk en drukwerkbegeleiding
  2. U levert zelf Word/PDF bestanden aan, dat wij vervolgens omzetten naar een professioneel drukbestand
  3.  U levert alleen de tekst en het beeldmateriaal aan en onze vormgever ontwerpt uw boek gehele naar uw wens

Uiteraard is er per keuze een verschil in prijs. Keuze 1 is, behalve het drukwerk, kosteloos omdat wij direct kunnen drukken. Bij keuze 2 brengen wij eenmalig een klein bedrag in rekening voor het drukklaar maken van de bestanden. Bij de derde optie maakt onze eigen vormgever een ontwerp op maat waarbij alle werkzaamheden voor u uit handen worden genomen. Bekijk onze vormgevingspakketten die garant staan voor een betaalbaar ontwerp.

Zelf boeken verkopen

Zodra uw boek gedrukt is , kunnen wij deze titel direct beschikbaar maken voor de verkoop. Wij hebben twee unieke pakketten gemaakt waarbij wij onze klanten helpen met de verkoop en distributie . Met het ‘Verkooppakket’ verzorgen wij o.a. de registratie van het ISBN-nummer en aansluiting bij het Centraal Boekhuis. Met ons ‘Promotiepakket’ brengen wij het boek direct onder de aandacht onder duizenden potentiële lezers met behulp van onze ervaren boeken-marketeers. Bekijk deze uitgebreide uitleg als u meer wilt weten over het verkopen van boeken en magazines.

Duurzaam ondernemen

De Boekdrukker vindt maatschappelijk verantwoord ondernemen belangrijk. Wij nemen verantwoordelijkheid voor de omgeving waarin wij werken en leven. Dat betekent dat we ons verantwoordelijk voelen voor de effecten van ons beleid en ons gedrag op mens en milieu. Dat er een balans moet zijn tussen sociale (People), ecologische (Planet) en economische (Profit) aspecten. Lees meer over ons beleid.