hardcover boek drukken

Zelf goedkoop hardcover boeken drukken in kleine en grote oplagen. Kies uit vele afwerkingen en papiersoorten. Wij adviseren u graag met het maken van uw keuze!

OFFERTE AANVRAGEN

MEER INFORMATIE

Hardcover boeken drukken

Altijd al uw eigen hardcover boeken willen uitgeven? De Boekdrukker drukt uw hardcover boek in elk gewenste oplage. Dankzij onze jarenlange ervaring helpen wij u graag met het maken van de juiste keuzes tegen de scherpste prijs. Op deze pagina vindt u alle informatie die u zoekt over het uitgeven van uw eigen hardcover boeken.

 • Wat kost een hardcover boek drukken?

  De prijs van een hardcover boek is afhankelijk van verschillende onderdelen zoals het formaat, de bindingswijze en de bedrukking (kleur of zwartwit). Wij adviseren u graag over de uitvoering van uw hardcoverboek en bieden ondersteuning op het gebied van vormgeving en promotie. Vraag vandaag nog een vrijblijvende offerte aan en ontvang een helder overzicht van de kosten.

 • Kleine en grote oplage boeken drukken

  Wij printen kleine oplage hardcover boeken met de beste printers die momenteel verkrijgbaar zijn. Deze methode is duurzaam omdat er geen overschot ontstaat van ongebruikte boeken. Voor de hoge oplagen schakelen wij over naar offsetdruk. Met deze methode kunnen wij grote aantallen hardcover boeken in één keer drukken waardoor de prijs per boek fors daalt. Wij rekenen automatisch de meest economische prijs voor u uit.

 • Indrukwekkende hardcover boeken

  Een hardcover boek is hét product bij uitstek om een onderscheidende uitgave te maken voor uw doelgroep. Door actief mee te denken over de juiste keuzes voor de omslag, de bindingswijze en het papiersoort, bent u verzekerd van een fantastisch eindresultaat. Wij helpen u graag mee om een onvergetelijke indruk te maken met uw eigen hardcoverboek!

 • Zelf hardcover boeken uitgeven

  Behalve het drukwerk, helpt De Boekdrukker u ook op het gebied van promotie en marketing van uw hardcover boeken. Wij kunnen verschillende verkoopkanalen voor u opzetten zoals Bol.com en promoten uw boek online én offline met op maat gemaakte pakketten voor uitgevers in eigen beheer. Daarnaast beschikken wij over voordelige vormgevingspakketten waarbij wij uw hardcoverboek geheel naar wens opmaken.

Kennisbank hardcover boeken

Omdat wij dag in dag uit bezig zijn met boekdrukken, hebben wij een jarenlange ervaring opgebouwd die wij graag met u willen delen. Leer meer over de verschillende type hardcover boeken via onderstaande uitleg. Klik op het onderwerp (+) om meer te weten te komen over de verschillende afwerkingsmogelijkheden die wij bieden voor het drukken van uw eigen hardcoverboek.

Hardcoverboek met een bedrukte omslag

Hardcover boek met bedrukte omslag

Standaard worden onze hardcover boeken voorzien van een bedrukte omslag (voorkant, rug en achterkant). In drukkersjargon wordt dit een ‘enkelzijdig bedrukte omslag’ genoemd. Het bedrukte bandpapier wordt vervolgens over een stevig karton (grijsbord) gevouwen en geplakt. Ter bescherming wordt de omslag voorzien van een mat- of glanslaminaat. Het aanbrengen van een (opdikkende) spot uv-lak behoort tot de mogelijkheden om onderdelen van uw omslag extra te laten opvallen.

Hardcoverboek met een linnen omslag

Hardcover boek met linnen band

In plaats van een bedrukte omslag, is het ook mogelijk de omslag te voorzien van linnen. In drukkersjargon wordt dit een ‘linnen band’ genoemd. Het linnen is in verschillende kleuren beschikbaar en wordt geheel of gedeeltelijk over het karton (grijsbord) gevouwen en geplakt. U kunt een linnen omslag bovendien voorzien van foliedruk en/of een beschermende stofomslag (wikkel van papier). Het is ook mogelijk de omslag te voorzien van een combinatie van linnen en bedrukt papier. Dit wordt een ‘halflinnen band’ genoemd.

Hardcoverboek met kunstleren omslag

Hardcover boek met leren omslag

Wij maken ook hardcover boeken met een kunstlederen (balacron) omslag. Dit is in verschillende kleuren en uitvoeringen beschikbaar. Het is mogelijk om de omslag te voorzien van een bestempeling (bijvoorbeeld zilver of goud) of een blindpreeg. Een blindpreeg is een stempel zonder folie of bedrukking. Een kunstleren omslag is populair bij o.a. notitieboeken en agenda’s. U kunt als extra optie ook voor afgeronde hoeken of een sluitelastiek kiezen.

Genaaid gebonden hardcover boek

Hardcover boek genaaid gebonden

Een genaaid gebonden boek bestaat uit katernen die aan elkaar vastgenaaid zijn met garen. Het genaaide boekblok wordt op de rug voorzien van een flexibele lijmlaag en een gaasje. Vervolgens wordt het boekblok schoongesneden en in een harde kaft gelijmd. Genaaid gebonden staat bekend als de meest duurzame bindingswijze. Daarom adviseren wij deze binding voor boeken die goed open moeten blijven liggen. Bijvoorbeeld voor cursusboeken, lesboeken of boeken met veel pagina’s.

Garenloos gebonden hardcover boeken

Hardcover boek garenloos gebonden

Bij een garenloos gebonden boek wordt de rug na het drukken en vouwen van de katernen ingefreesd waarna lijm de functie van het garen overneemt. Bij de meeste drukkers betekent het ontbreken van garen, dat een gelijmd hardcover boek per definitie kwetsbaarder is dan een genaaid boek. Bij De Boekdrukker gebruiken wij daarom de beste materialen waardoor wij toch een duurzaam en kwalitatief boek kunnen maken. Het voordeel ten opzicht van een genaaid boek is dat deze afwerking goedkoper is te produceren. Voor sommige producties is deze bindmethode niet beschikbaar.

Bestempeling hardcover boek omslag

Hardcover boek met foliedruk of preeg

Om het omslag van uw boek iets extra’s te geven, is het mogelijk deze te veredelen met een stempel of preeg. De bestempeling op het boek kan met een folie (in kleur, goud of zilver) of zonder folie (blind). Op een linnen of kunstleren omslag kan niet worden geprint, vandaar dat een stempel een goed alternatief is om uw boek extra te laten opvallen.

Hardcover boeken bestellen

Bestel online topkwaliteit hardcover boeken voor de beste prijs in onze webshop. Wij hebben een selectie gemaakt van de meest populaire formaten en papiersoorten, zodat u snel online een bestelling kunt plaatsen. Klik op het gewenste formaat en reken direct uw prijs uit.