Hardcover boek drukken in kleine en grote oplagen. Kies uit vele afwerkingen en papiersoorten. Wij adviseren u graag met het maken van de juiste keuzes!

Uitleg hardcover boekenPrijzen hardcover boek

Goedkoop hardcover boek drukken

Goedkoop hardcover boek drukken is mogelijk! Wij drukken en printen boeken in kleine en grote oplagen. Dankzij onze jarenlange ervaring helpen wij u bij het maken van de juiste keuzes tegen de scherpste prijs. Profiteer van mooie boeken én een soepel lopende drukwerkbegeleiding. Kortom, op deze pagina vindt u bruikbare informatie speciaal bedoelt voor het uitgeven van een hardcover boek in eigen beheer.

  • Uitleg kosten hardcover boek

    De prijs van een hardcover boek wordt bepaald door verschillende elementen zoals het formaat, de bindingswijze en de bedrukking (kleur of zwartwit). Daarom adviseert De Boekdrukker u graag over de juiste uitvoering van uw hardcoverboek. Daarnaast bieden wij ondersteuning op het gebied van vormgeving en promotie. Vraag vandaag een vrijblijvende offerte aan en ontvang snel een helder overzicht van de kosten.

  • Indrukwekkende hardcover boeken

    Een hardcover boek is hét product bij uitstek om een opvallende uitgave te maken voor uw publiek. Omdat wij actief meedenken over de juiste keuzes over de uitvoering, bent u altijd verzekerd van een fantastisch eindresultaat. Daarom helpt De Boekdrukker u graag een onvergetelijke indruk te maken. Zelf hardcover boeken drukken is dus niet moeilijk!

Kennisbank hardcover boeken

Al jaren zijn wij expert op het gebied van boekdrukken, daarom delen wij graag onze ervaring met u. Alle nuttige informatie over hardcover boeken drukken staat in onderstaande uitleg. Klik op het plusje(+) om meer te weten te komen over de verschillende mogelijkheden. Een hardcover boek drukken doet u niet alleen! Vandaar dat wij gevraagd en ongevraagd advies geven zodat u het beste boek krijgt!

Hardcover met bedrukte omslag

Standaard worden onze hardcover boeken voorzien van een bedrukte omslag (voorkant, rug en achterkant). In drukkersjargon wordt dit een ‘enkelzijdig bedrukte omslag’ genoemd. Het bedrukte bandpapier wordt vervolgens over een stevig karton (grijsbord) gevouwen en geplakt. Ter bescherming wordt de omslag voorzien van een mat- of glanslaminaat. Het aanbrengen van een (opdikkende) spot uv-lak behoort tot de mogelijkheden om onderdelen van uw omslag extra te laten opvallen.

Hardcover kookboek printen

Hardcover boek met linnen band

In plaats van een bedrukte omslag, is het ook mogelijk de omslag te voorzien van linnen. In drukkersjargon wordt dit een ‘linnen band’ genoemd. Het linnen is in verschillende kleuren beschikbaar en wordt geheel of gedeeltelijk over het karton (grijsbord) gevouwen en geplakt. U kunt een linnen omslag bovendien voorzien van foliedruk en/of een beschermende stofomslag (wikkel van papier). Het is ook mogelijk de omslag te voorzien van een combinatie van linnen en bedrukt papier. Dit wordt een ‘halflinnen band’ genoemd.

Hardcover boek linnen omslag

Hardcover boek met leren omslag

Wij maken ook hardcover boeken met een kunstlederen (balacron) omslag. Dit is in verschillende kleuren en uitvoeringen beschikbaar. Het is mogelijk om de omslag te voorzien van een bestempeling (bijvoorbeeld zilver of goud) of een blindpreeg. Een blindpreeg is een stempel zonder folie of bedrukking. Een kunstleren omslag is populair bij o.a. notitieboeken en agenda’s. U kunt als extra optie ook voor afgeronde hoeken of een sluitelastiek kiezen.

hardcover boek met kunstleer kaft

Hardcover boek genaaid gebonden

Een genaaid gebonden boek bestaat uit katernen die aan elkaar vastgenaaid zijn met garen. Het genaaide boekblok wordt op de rug voorzien van een flexibele lijmlaag en een gaasje. Vervolgens wordt het boekblok schoongesneden en in een harde kaft gelijmd. Genaaid gebonden staat bekend als de meest duurzame bindingswijze. Daarom adviseren wij deze binding voor boeken die goed open moeten blijven liggen. Bijvoorbeeld voor cursusboeken, lesboeken of boeken met veel pagina’s.

Hardcover boek genaaid gebonden

Hardcover boek garenloos gebonden

Bij een garenloos gebonden boek wordt de rug na het drukken en vouwen van de katernen ingefreesd waarna lijm de functie van het garen overneemt. Bij de meeste drukkers betekent het ontbreken van garen, dat een gelijmd hardcover boek per definitie kwetsbaarder is dan een genaaid boek. Bij De Boekdrukker gebruiken wij daarom de beste materialen waardoor wij toch een duurzaam en kwalitatief boek kunnen maken. Het voordeel ten opzicht van een genaaid boek is dat deze afwerking goedkoper is te produceren. Voor sommige producties is deze bindmethode niet beschikbaar.

Hardcover boek garenloos gebonden drukken

Hardcover boek met foliedruk of preeg

Om het omslag van uw boek iets extra’s te geven, is het mogelijk deze te veredelen met een stempel of preeg. De bestempeling op het boek kan met een folie (in kleur, goud of zilver) of zonder folie (blind). Op een linnen of kunstleren omslag kan niet worden geprint, vandaar dat een stempel een goed alternatief is om uw boek extra te laten opvallen.

Hardcover boek met folie bedrukking