Veel gestelde vragen over drukwerk

Wij doen elke dag ons uiterste best om informatie over onze producten en dienstverlening zo transparant mogelijk te maken. Mocht uw vraag er toch niet bij staan, dan kunt u altijd contact met onze klantenservice opnemen.

Vragen over bestellen

Hoe kan ik bestellen bij De Boekdrukker?

Bestellen via de webshop  

Bestellen bij De Boekdrukker kan op twee manieren. Indien u boeken en brochures wilt bestellen met de opties zoals weergegeven in onze webshop (digitaaldruk), dan verloopt het bestelproces geheel online. Indien u speciale wensen hebt die niet in de webshop staan vermeld , dan kunt u een vrijblijvende offerte opvragen. Nadat u de bestelling heeft geplaatst, kunt u de bestanden uploaden via het Uploadcentrum.

Bestellen via een offerte

Als u een hogere oplage wilt of bepaalde keuzes niet in de webshop kunt vinden, dan verzoeken wij u een vrijblijvende offerte aan te vragen zodat wij de beste prijs voor u kunnen uitrekenen. Zodra u akkoord bent met de offerte, kunt u deze verzilveren via de bestelpagina.  Nadat u de bestelling heeft geplaatst, kunt u de bestanden uploaden via het Uploadcentrum.

Op welke manier kan ik betalen bij De Boekdrukker?

iDEAL (Nederland)

Met iDEAL betaalt u gemakkelijk op internet. Bovendien is betalen met iDeal veilig, omdat u de betaling bevestigt met uw elektronische handtekening.

Bancontact / Mr Cash (België)

Met Bancontact/Mr Cash betaalt u gemakkelijk op internet. Bovendien is betalen met Bancontact veilig, omdat u de betaling bevestigt met uw elektronische handtekening.

Bankoverschrijving (alle landen)

Vooruit betalen nadat u uw bestelling geplaatst heeft. Onze bankgegevens staan vermeld in elke opdrachtbevestiging. Indien u hier niet over beschikt, verzoeken wij u contact op te nemen met onze klantenservice.

Wij kunnen pas aan de verwerking van uw opdracht beginnen nadat we de betaling en het drukklare ontwerp hebben ontvangen. Aangezien wij geen invloed hebben op de post of de verwerkingstijd van banken, kan dit tot twee werkdagen duren. We raden daarom aan om een van onze e-payment betaalwijzen te gebruiken voor urgente bestellingen. In geval van spoed kunt u uw betalingsbewijs sturen naar onze klantenservice.

Wanneer kan ik mijn bestelling betalen?

Webshop bestellingen

Als u één van onze elektronische betaalopties heeft gekozen (iDeal, BanContact), dient u meteen na de bestelling te betalen, omdat anders het bestelproces niet correct wordt afgesloten. Zodra we de bevestiging van uw betaling van de e-payment provider hebben ontvangen, beginnen we met de productie van uw bestelling (mits wij ook uw drukklare ontwerp hebben ontvangen).

Als u voor bankoverschrijving heeft gekozen, dan zal de verwerking van uw bestelling beginnen op het moment dat wij uw betaling op ons bankrekening hebben ontvangen (mits wij uw drukklare ontwerp hebben ontvangen). U kunt ook altijd via elektronisch bankieren betalen via het “Besteloverzicht” nadat u bent ingelogd op uw account op onze website.

Overige bestellingen

Nadat u uw offerte heeft verzilverd via de bestelpagina, ontvangt u binnen 24 uur een bestelbevestiging met factuur. Deze factuur kunt u betalen via een betaallink (iDeal, BanContact), of door het bedrag over te maken naar ons IBAN-nummer dat bovenaan de factuur vermeld wordt. Als u voor bankoverschrijving heeft gekozen, dan zal de verwerking van uw bestelling beginnen op het moment dat wij uw betaling op ons bankrekening hebben ontvangen (mits wij uw drukklare ontwerp hebben ontvangen).

Hoe kan ik mijn ontwerp aanleveren?

Het sturen van uw ontwerp is erg gemakkelijk:

 • Via ons Upload Centrum: Direct na het plaatsen van uw bestelling, of op een later moment.
 • Direct via WeTransfer: Klik op de link en voeg uw bestand(en) en bestelnummer toe. Klik daarna op ‘transfer’.

Kan ik een proefdruk krijgen voordat ik mijn drukwerk goedkeur?

Ja- het mogelijk een ongebonden proefexemplaar te ontvangen, kies deze optie tijdens uw bestelling in de webshop of neem contact op met de klantenservice voor meer informatie. Voor offset producties (hoge oplagen) gelden afwijkende mogelijkheden, informeer s.v.p. eerst bij onze klantenservice.

Hoe kan ik een herdruk krijgen?

Een herdruk van eerder bestelde producten in de webshop is heel simpel: U plaatst een nieuwe bestelling en bij het veld ‘Aanleveren bestanden’ kiest u ‘drukklare bestanden’, ook als u voorheen Word/PDF bestanden heeft aangeleverd. Op de afrekenpagina vermeldt u in het notitieveld dat u een herdruk wilt van de bestanden van de bestelling XYZ (XYZ= uw bestelnummer waar u een herdruk van wilt). U betaalt dus niet meer voor het omzetten van de bestanden. Indien u een herdruk wilt van een bestelling die niet via de webshop is verlopen, neem dan contact op met de klantenservice of vul ons offerte-formulier in voor een snelle reactie.


Vragen over de bezorging

Wat zijn jullie levertijden?

De tijd die wij nodig hebben voor uw bestelling bestaat uit productietijd en bezorgtijd. De transportkosten zijn al inbegrepen in de totaalprijs die u op onze website hebt berekend.

Drukwerk uit de Webshop

Hardcover boeken

 • Standaard levering: 10 werkdagen inclusief verzending – uw bestelling, drukklare ontwerp* en betaling dienen bij ons voor 10:00 ’s ochtends op een werkdag ontvangen te zijn
 • Spoed levering**: 4-7 werkdagen inclusief verzending – uw bestelling, drukklare ontwerp* en betaling dienen bij ons voor 09:00 ’s ochtends op een werkdag ontvangen te zijn

Softcover boeken en brochures

 • Standaard levering: 7 werkdagen inclusief verzending – uw bestelling, drukklare ontwerp* en betaling dienen bij ons voor 10:00 ’s ochtends op een werkdag ontvangen te zijn
 • Spoed levering**: 3-5 werkdagen inclusief verzending – uw bestelling, drukklare ontwerp* en betaling dienen bij ons voor 09:00 ’s ochtends op een werkdag ontvangen te zijn

* Reken 3 werkdagen extra in het geval van een proefdruk en/of omzetten Word/PDF naar drukklare bestanden

** Altijd contact opnemen met de klantenservice om de mogelijkheden te bespreken. Voor spoedbestellingen zullen extra kosten in rekening worden gebracht.

Overig drukwerk

Offset producties, bestellingen die niet via de webshop verlopen:

 • Raadpleeg uw offerte voor de juiste levertijd – uw bestelling, drukklare ontwerp* en betaling dienen bij ons voor 10:00 ’s ochtends op een werkdag ontvangen te zijn.

* Reken 3 dagen extra in het geval van een proefdruk en/of omzetten Word/PDF naar drukklare bestanden

 


De hierboven vermelde werkdagen zijn exclusief zaterdag, zondag en feestdagen. Hou er rekening mee dat bij grote oplagen vertraging kan optreden omdat de bestelling door het gewicht van het vervoer door een afwijkend vervoersbedrijf moet worden bezorgd.

Naar welke bestemmingen levert De Boekdrukker?

Uw bestelde producten worden gratis geleverd op één adres binnen Nederland en België bij opdrachten met een standaard levertijd. Aflevering op een postbusadres is niet mogelijk. Verzending naar andere landen is ook mogelijk, neem contact met de klantenservice op indien het gewenste bezorgadres hiervan afwijkt.

Bestaat er een mogelijkheid meerdere bezorgadressen op te geven?

Inbegrepen in de totaalprijs versturen wij uw bestelling naar 1 opgegeven verzendadres. Afhankelijk van uw wensen kunnen wij naar meerdere adressen versturen. Neem a.u.b. contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.


Vragen over uw bestelling

Waar kan ik de huidige status van mijn bestelling vinden?

Als u ingelogd bent op uw accountpagina, kunt u alle relevante informatie en de status van uw bestelling zien onder “Besteloverzicht“.

Kan ik de verzending van mijn bestelling volgen?

U kunt de actuele status van uw bestelling bekijken op uw klanten-account. Indien beschikbaar kunnen wij u voorzien van een Track&Trace code.

 

Wat kan ik doen als ik niet tevreden ben over het drukwerk?

Het is voor ons heel belangrijk dat u tevreden bent. Wij garanderen de beste kwaliteit tegen lage prijzen. In het onwaarschijnlijke geval van een defect aan de geleverde goederen, willen wij uw klacht zo snel en zo goed mogelijk afhandelen.

Vul daartoe dit klachtenformulier in en stuur het, samen met vijf voorbeelden van het drukwerk waar de klacht over gaat, naar het volgende adres:

De Boekdrukker
T.a.v.: Klantenservice
Herengracht 221
1016 BG Amsterdam

Zodra wij het formulier ontvangen hebben zal iemand van ons team onmiddellijk contact met u opnemen.

Hoe kan ik mijn bestelling annuleren?

Als u uw bestelling wilt annuleren, dient u een email sturen naar [email protected].

In het algemeen is een annulering van uw bestelling mogelijk voordat deze verzonden is. We zijn daarbij wel genoodzaakt onze tijd en het materiaal dat we tot op het punt van annulering hebben gebruikt in rekening te brengen. Daarom geldt: hoe vroeger u annuleert, hoe minder het zal kosten. Er zal een klein bedrag in rekening worden gebracht als we uw ontwerp al verwerkt hebben en eventueel een drukproef al gemaakt hebben.


Let op
Er kunnen kosten verbonden zijn aan het annuleren van een reeds betaalde bestelling


Vragen over ontwerpen

Controleert De Boekdrukker mijn ontwerpen?

Ja – deze standaard controle van uw ontwerp is gratis en altijd inbegrepen bij de prijs. Tijdens deze standaard controle controleren we of uw ontwerp geschikt is om te drukken. Hierbij kijken wij naar zaken zoals afloop- en vouwmarges, ingestelde kleurruimte en het formaat. U bent zelf verantwoordelijk voor het aanleveren van afbeeldingen in een hoge resolutie (minimaal 300dpi) en het embedden van het lettertype. Raadpleeg voor meer informatie over het aanleveren van correcte drukbestanden onze uitgebreide ontwerpgids of neem contact op met onze klantenservice.

Heb ik drukklare bestanden nodig?

Professionele drukbestanden (cPDF)

Standaard accepteren wij drukklare bestanden (bijvoorbeeld geëxporteerd vanuit InDesign of Photoshop). Bezoek voor meer informatie onze ontwerpgids.

Aanleveren in Word of gewone PDF

Tegen een gereduceerd tarief bieden wij onze klanten de mogelijkheid om van een Word-bestand een drukklaar PDF te maken voor zowel de cover als het binnenwerk.

Professionele vormgeving

Wij bieden vormgevingspakketten met vaste lage prijzen waardoor u altijd verzekerd bent van een professioneel ontwerp tegen de beste prijs. Bekijk de pakketten en prijzen.

Kleine oplagen (digitaal)

Bezoek voor meer informatie over de opmaak onze ontwerpgids of download onze handleiding (PDF) voor meer informatie over het aanleveren van drukklare bestanden

Grote oplagen (offset)

Tijdens het offertetraject ontvangt u automatisch de benodigde aanleverspecificaties en bijbehorende hulpmiddelen via de email. U kunt ook altijd contact opnemen met onze klantenservice indien u hier vragen over heeft.

Welke afmetingen heeft het formaat van mijn product?

Kleine oplagen (digitaal)

Onderaan elke productpagina van onze boeken en brochures staat naast de productomschrijving het tabje “Productassistent”, hier staan uitgebreide specificaties over het gewenste boek. De afmetingen staan ook in onze handleiding (PDF). Daarnaast is het mogelijk zelf een formaat aan te geven middels ons offerteformulier.

Grote oplagen (offset)

Ook hier geldt dat naast de standaard formaten zoals A4 en A5, u zelf een formaat aan kunt geven middels ons offerteformulier. Deze offset-producten staan niet in onze webshop en dienen altijd via dit formulier te worden aangevraagd.

Welke eigenschappen hebben de verschillende soorten papier?

Papiersoorten voor het drukken van een boek

De Boekdrukker biedt een grote variëteit aan verschillende papiersoorten van hoge kwaliteit. Hieronder vindt u een overzicht van onze papiersoorten en hun belangrijkste eigenschappen.
Wij gebruiken voornamelijk FSC gecertificeerd papier. Onze inkten vormen geen gevaar voor mens en milieu tijdens recyclen.

Boeken drukken via webshop (kleine oplagen)

Zie ook: De Boekdrukker Webshop

Omslag materiaal

Hardcover boeken

 • Omslag met 2,4 mm dik grijsbord karton (3 mm groter rondom t.o.v. boekblok/inhoud)
 • 150 grams MC bandpapier bedrukking full color enkelzijdig (4/0)
 • Afwerking met matlaminaat of glanslaminaat
 • Foliedruk mogelijk (zilver en goud) op omslag

Softcover boeken en brochures/magazines

 • Omslag 300 grams silk MC papier, dubbelzijdig bedrukbaar (4/4)
 • Omslag 260 grams sulfaatkarton, enkelzijdig bedrukbaar (4/0)
 • Afwerking met matlaminaat of glanslaminaat
 • Foliedruk mogelijk (zilver en goud) op omslag

Papiersoorten binnenwerk

Machine coated (MC) mat of glans afgewerkt papier

 • Verkrijgbaar in 115, 135, 150, 170 en 200 gram
 • Mat of glanzend oppervlak
 • Dit papiersoort is niet goed beschrijfbaar en/of bestempelbaar
 • Andere varianten op aanvraag

Houtvrij offset papier (HVO)

 • Verkrijgbaar in 80, 90, 120 en 140 gram
 • Kleur wit
 • Ongelakt op beide zijden, te drukken, te beschrijven en te bestempelen

Boek drukken in offset of met speciale wensen

Vraag online een offerte aan voor grote oplage boeken, brochures en magazines. Ook als u afwijkende formaten en afwerkingen zoekt die niet in de webshop staan.

Omslag materialen (verschillend per product)

 • Dubbelzijdig bedrukbaar MC papier van 135 t/m 300 gram (softcover boeken)
 • Enkelzijdig en dubbelzijdig gestreken sulfaatkarton van 240 t/m 300 gram (softcover boeken)
 • Linnen, kunstleer (balacron), halflinnen band etc. (hardcover boeken)

HVO papier binnenwerk

 • Verkrijgbaar in 80, 90, 100, 120, 140, 160 en 170 grams papier
 • Ongelakt op beide zijden, te drukken, te beschrijven en te bestempelen
 • Ook geschikt voor briefpapier, dunne flyers, folders en brochures

Mat afgewerkt papier binnenwerk

 • Verkrijgbaar van 90 gram t/m 200 gram afhankelijk van het type product
 • Mat oppervlak, dubbelzijdig gestreken, houtvrij
 • Ook geschikt voor flyers, folders, visitekaartjes, posters en brochures

Glans afgewerkt papier binnenwerk

 • Verkrijgbaar van 115 gram tot 200 gram afhankelijk van het type product
 • Glanzend oppervlak, dubbelzijdig gestreken, houtvrij
 • Ook geschikt voor flyers, folders, visitekaartjes, posters en brochures

letop
Let op
Door de manier waarop glanzend papier wordt gemaakt, heeft het een ietwat lager gewicht dan het mat afgewerkte papier van dezelfde kwaliteit.

Uitleg Word-bestand omzetten naar PDF

Onze unieke ontwerpservice waarbij wij uw ingezonden Word-document omzetten naar professionele PDF bestanden (cPDF) bevat de volgende onderdelen per bestelling. De kosten voor deze service bedragen eenmalig € 89 ex. btw:

 • Omzetten van 1 Word-bestand/PDF (inhoud) naar drukklaar cPDF
 • Ontwerpen van 1 Word-bestand/PDF (cover) naar drukklaar cPDF
 • 1 correctieronde inbegrepen
 • Digitale drukproef (pdf) van het resultaat (cover en binnenwerk)

Om hier gebruik van te maken adviseren wij onze Word-sjablonen te gebruiken die u onder het kopje ‘Download druksjablonen‘ in de ontwerpgids kunt vinden. U dient dan tijdens het bestellen te kiezen voor ‘Word/PDF’ bij de optie ‘aanleveren bestanden’. Bij eventuele herdrukken kunnen wij kosteloos hetzelfde bestand gebruiken. Let op: Gebruik het juiste formaat sjabloon dat bij het boek past (bijv: A4 of A5) voordat u de inhoud gaat maken.

Tip: Bekijk deze handige instructies om uw documenten om te zetten naar PDF of lees meer over het maken van een boek in Word.

Bieden jullie ook hulp bij het maken van mijn ontwerp?

Ja- Wij beschikken over een team van ervaren grafici die u graag helpen met de vormgeving van uw boek, magazine, brochure, folder of ander drukwerk. Wij kunnen voor u een geheel nieuw ontwerp maken of ondersteuning bieden bij het omzetten van uw eigen ontwerp (bijvoorbeeld in Word) naar een drukklaar PDF. Lees meer over onze opmaakservice of neem contact op met onze klantenservice.

Welke bestandsformaten accepteren wij?

Gebruik alstublieft alleen de volgende gesloten bestandsformaten:

PDF (PDF/X-1a/2001)

 • Uitgebreide informatie vindt u in onze ontwerpgids (kleine oplagen in webshop)
 • Informeer voor hoge oplagen eerst bij onze klantenservice voor de juiste aanleverspecificaties


Let op
Als u uw PDF direct opslaat vanuit een grafische omgeving, zorg er dan voor dat u de pdf/X standaard gebruikt (pdf/X1a). We raden u aan om ook de instelling “compatibility 1.3” aan te vinken bij het opslaan van uw ontwerpbestanden. Op die manier voorkomt u problemen met lagen of transparanties, die later in het proces kunnen optreden tijdens het werken aan uw ontwerp.

 


Overige vragen

Heb ik een ISBN nummer nodig?

Zelf een ISBN nummer aanvragen en een barcode bestellen

Een ISBN nummer is nodig als je je boek via officiële verkooppunten wilt kunnen verspreiden.

Is je boek een persoonlijk document dat je aan familie, vrienden en bekenden wilt geven of verkopen, dan is een ISBN nummer niet nodig. Als je ervoor kiest je boek uit te geven in eigen beheer of middels een uitgeverij, dan adviseren wij in de meeste gevallen om een ISBN nummer aan te vragen.

Boekhandels kunnen via een database op basis van het ISBN nummer altijd de uitgever achterhalen en boeken bestellen. Indien je ervoor kiest om in eigen beheer uit te geven, dan kan je eerst een eigen aansluitnummer (uitgeversaanduiding) aanvragen, zodat je gegevens bekend zijn in het systeem. Vervolgens vraag je voor iedere titel een ISBN nummer aan. Ieder boek krijgt dus een uniek nummer.

Voor Nederland

De eenvoudigste manier om een ISBN-nummer aan te vragen, is op de website van Bureau ISBN. Op de website van Scanology kan je vervolgens een barcode bestellen als je deze op de omslag van het boek wilt plaatsen.

Voor België

http://www.boekenbank.be/boekenbank

Helpen jullie bij het uitgeven in eigen beheer (self publishing)?

Informatie voor uitgevers in eigen beheer (self-publishing)

De Boekdrukker richt zich vooral op het drukwerk en vormgeving (design en DTP). U kunt eventueel met een self-publishing platform naar keuze werken voor het uitgeef-gedeelte. Echter, je hoeft daar niet verplicht je boek te laten drukken. Wij drukken regelmatig voor klanten die ergens anders een uitgeversdienst hebben lopen. Wij leveren aan het Centraal Boekhuis of eventueel op een leveradres van een uitgeversplatform waar u mee samenwerkt. Op deze manier kunt u toch geld besparen op het  drukwerk en ontwerp. Daarnaast bieden wij veel opties qua uitvoeringen die niet elke uitgever kan bieden. Bent u zelf een uitgeversplatform? Neem contact met ons op om samen te werken!