Duurzaam ondernemen mvo drukkerij

Milieuvriendelijke drukker

De Boekdrukker vindt maatschappelijk verantwoord ondernemen belangrijk. Wij nemen verantwoordelijkheid voor de omgeving waarin wij werken en leven. Dat betekent dat we ons verantwoordelijk voelen voor de effecten van ons beleid en ons gedrag op mens en milieu. Dat er een balans moet zijn tussen sociale (People), ecologische (Planet) en economische (Profit) aspecten.

FSC gecertificeerd papier

Het merendeel van ons drukwerk wordt gedrukt op papier dat beschikt over een FSC-certificaat. FSC®, de Forest Stewardship Council (Raad voor Goed Bosbeheer), is een internationale organisatie, opgericht in 1993, die verantwoord bosbeheer stimuleert. FSC® stelt wereldwijde standaarden voor bosbeheer op, met daaraan gekoppeld een keurmerk. Lees meer over FSC® op www.fsc.nl. Deze certificaten worden periodiek door ons gecontroleerd op geldigheid. Tip: vermeld bij uw offerte-aanvraag indien FSC-papier een vereiste is zodat u er zeker van bent dat u zo milieubewust mogelijk drukwerk ontvangt.

Milieuvriendelijke inkt

Al ons drukwerk wordt gemaakt met inktsoorten die makkelijk recyclebaar zijn zonder verontreiniging van het milieu. Voor onze kleine oplagen (digitaal) maken wij gebruik van Electroink inkten en voor onze grote oplagen (offset) maken wij gebruik van verschillende soorten inkten die over dezelfde eigenschappen beschikken.

Milieuvriendelijk vervoer

De vervoerders waarmee De Boekdrukker samenwerkt hebben allen het milieu hoog in het vaandel staan. Wij werken alleen samen met grote vervoerders zoals DPD, die door middel van verschillende professionele hulpmiddelen zoals het ‘Lean and Green’ programma, het milieu en de leefomgeving zoveel mogelijk ontzien. Bijvoorbeeld door te rijden met moderne voertuigen en efficiënte routes waardoor er zo weinig mogelijk uitstoot wordt veroorzaakt.

Mens en duurzaamheid

Onder duurzaamheid verstaan wij als bedrijf niet alleen de planeet. Ook de mensen met wij samenwerken verdienen het beste.Daarom geven wij op verschillende manieren terug aan de maatschappij. Wij helpen bijvoorbeeld met het realiseren van crowdfunding-projecten van onze klanten en schenken geld en aandacht aan goede doelen waar onze klanten betrokken bij zijn. Op ons blog kunt u verschillende voorbeelden terugvinden van initiatieven die wij ondersteunen.