Rembrandt in een nieuw licht

In het teken van het Rembrandtjaar opende op 6 juli 2019 de tentoonstelling Discover Rembrandt – His Life and All His Paintings, in RAI Amsterdam. De Boekdrukker drukte voor deze gelegenheid twee uitgaven waarin 180 werken van de wereldberoemde schilder te zien zijn en beschreven worden.

Schilderijen en onderzoek

In het kunstboek Rembrandt in nieuw licht schetst Rembrandt-kenner Ernst van de Wetering aan de hand van meer dan 180 schilderijen en een grote hoeveelheid ander visueel materiaal de artistieke ontwikkeling van de kunstenaar.

Naast de biografie diept Van de Wetering verschillende aspecten van Rembrandts werk uit in korte kaders. Deze geven dieper inzicht in zijn kunst en denkwijze en helpen bij het  kijken naar en waarderen van Rembrandts werk. Tegelijkertijd wordt u terloops geïntroduceerd in de wereld van het huidige Rembrandt-onderzoek.

Rembrandtkenner

In 1968 werd Ernst van de Wetering (1938-2021) assistent bij het Rembrandt Research Project (RRP), dat in datzelfde jaar was opgericht. Spoedig daarna werd hij lid van het RRP-team.

In 1993 werd hij voorzitter van deze projectgroep, die zich tot doel stelde het geschilderde oeuvre van Rembrandt te onderzoeken. Sinds jaar en dag wordt Van de Wetering in binnen- en buitenland als dé Rembrandt-expert beschouwd.

Product specificaties

Uitvoering

Softcover

Genre

Kunstboek

Formaat

235 x 265 mm (staand)

Bindingswijze

Genaaid gebrocheerd

Papiersoort

130 g/m² MC silk

Omvang

224 pagina’s

Afwerking omslag

Glanslaminaat

Bijzonderheden

Omslag met 2 flappen