De kopermolen in Zuuk

De Kopermolen in Zuuk, gemeente Epe, is één van de mooiste cultuur-historische monumenten op de Noordoost-Veluwe. De huidige watermolen staat er sinds 1858. In dit prachtige genaaid gebonden hardcover boek, wordt de geschiedenis van de Kopermolen uit de doeken gedaan.

Schrijvende historicus

Henri Slijkhuis is historicus. Zijn interessegebied is sociaaleconomische geschiedenis. Hij heeft onderzoek gedaan naar de effecten van de industrialisatie in de negentiende en twintigste eeuw en de gevolgen daarvan op de leefomgeving in de provincie Overijssel.

De waterkwaliteit was hierbij ook een belangrijk thema. Van zijn hand verscheen eerder dit jaar het boekje ‘De Grift op de Oost-Veluwe als een spiegel van de tijd’. Henri is tevens hoofdredacteur van ‘De Wijerd’, het kwartaalblad van de Stichting tot Behoud van de Veluwse Sprengen en Beken.

Historisch boek zelf uitgegeven

Voor dit geschiedenisboek was veel historisch onderzoek nodig. Daarna moest alle informatie leesbaar, overzichtelijk en foutloos in boekvorm worden gegoten. Een hele klus voor schrijver Henri Slijkhuis en vormgever Eric Harleman. Daarna kwam de fase hoe het boek op een zo weinig risicovolle manier uit te brengen.

Initiatiefnemer en financieel eindverantwoordelijk is namelijk de Stichting tot Behoud van de Veluwse Sprengen en Beken, een ANBI instelling die op de centen moet letten. Lang is nagedacht over hard- of softcover en de oplage. Een doorbraak in dat proces kwam toen een bedrijf in de gemeente besloot het boekje als relatiegeschenk te gaan inzetten met een gepersonaliseerde omslag (stofomslag).

Daardoor werd het mogelijk de oplage te verhogen en een financieel solide basis te leggen. De verkoop loopt goed nadat veel regionale media aandacht hebben besteed aan het boek. Het boek is ook te bestellen via de website van De Bekenstichting.

Product specificaties

Uitvoering

Hardcover boek

Genre

Historie / geschiedenis

Formaat

165×240 mm (staand)

Bindingswijze

Genaaid gebonden

Papiersoort

140 g/m² HVO wit

Afwerking omslag

Krasvast matlaminaat

Bijzonderheden

Stofomslag