,

Nieuwe InDesign sjablonen voor ontwerpen eigen boek

Voor iedereen die een boek wil opmaken in het programma Adobe InDesign, heeft De Boekdrukker als eerste boekdrukkerij in Nederland speciale sjablonen ontwikkeld waardoor het maken van de omslag en binnenwerk een fluitje van een cent is. Deze sjablonen zijn gratis te downloaden onder het tabje ‘Productassistent’ op de productpagina van uw gekozen boek. Op veler verzoek hebben wij de bestanden nu ook beschikbaar in het formaat ‘IDML’.

Bestanden openen in InDesign

Een regelmatig terugkerend probleem van onze klanten die met onze sjablonen werken, is dat binnen een oudere versie van InDesign het niet lukt om een bestand te openen dat gemaakt is in een nieuwere versie. Stel: Je wilt ons InDesign bestand openen met versie CS4, terwijl deze in CS6 zijn gemaakt. Dan kan je een foutmelding krijgen. Dankzij het IDML (InDesign Markup Language) formaat is dit probleem verholpen. In elk mapje met sjablonen kunt u vanaf heden kiezen voor het normale bestand of het IDML bestand.

Informatie InDesign sjablonen

Onze sjablonen bestaan per type boek uit twee bestanden. Te weten een bestand voor de cover (omslag) en een bestand voor het binnenwerk. Het enige wat u hoeft aan te passen voor de omslag is de rugdikte. Deze kunt u zelf uitrekenen op onze website. Ook zijn de juiste afloop en omvouw marges al ingesteld zodat u zich alleen hoeft te richten op de zichtbare inhoud van uw boek. Ditzelfde geldt voor het binnenwerk van het boek waar reeds de correcte afloop en bladspiegel (suggestie) is ingesteld.

Voor meer informatie over het gebruik van onze InDesign templates en andere vragen over het correct aanleveren van drukklare bestanden kunt u onze Ontwerpgids raadplegen en de handleiding downloaden.