Met behulp van onze gratis ontwerpsjablonen profiteert u optimaal van het gemak en kwaliteit van onze drukkerij. Lees ook de handleiding (PDF) met uitleg over het aanleveren van drukklare bestanden.

Download sjablonen (Microsoft Word)

Gesloten formaten

Cover + boekblok
135 × 200 mm (staand) of 200 x 135 mm (liggend)

Omvang
4 pagina’s omslag + 26-298 pagina’s inhoud
Meer pagina’s nodig? Neem dan contact met ons op

Omslag
300 grams MC halfmat omslag (4/4)
Afwerking mat- of glanslaminaat

Druk en afwerking
Full-color (4/4) euroscale digitaal
Zwart-wit (1/1) euroscale digitaal
In PUR belijming, rondom schoongesneden

Papiersoorten binnenwerk
90 grams HVO Biotop (gebroken wit) (TIP)
90 grams HVO (houtvrij offset wit)
120 grams HVO (houtvrij offset wit)
115 grams MC glans en mat papier
135 grams MC glans en mat papier
170 grams MC glans en mat papier
200 grams MC glans en mat papier
Neem contact op voor speciale wensen over papiersoorten

Bezoek voor meer informatie over de opmaak onze ontwerpgids of download onze handleiding (PDF)

Onze unieke ontwerpservice waarbij wij uw ingezonden Word-document omzetten naar professionele PDF bestanden (cPDF) bevat de volgende onderdelen per bestelling. De kosten voor deze service bedragen eenmalig € 89 ex. btw:

  • Omzetten van 1 Word-bestand/PDF (inhoud) naar drukklaar cPDF
  • Ontwerpen van 1 Word-bestand/PDF (cover) naar drukklaar cPDF
  • 1 correctieronde inbegrepen
  • Digitale drukproef (pdf) van het resultaat (cover en binnenwerk)

Om hier gebruik van te maken adviseren wij onze Word-sjablonen te gebruiken die u onder het kopje ‘Download druksjablonen‘ in de ontwerpgids kunt vinden. U dient dan tijdens het bestellen te kiezen voor ‘Word/PDF’ bij de optie ‘aanleveren bestanden’. Bij eventuele herdrukken kunnen wij kosteloos hetzelfde bestand gebruiken. Let op: Gebruik het juiste formaat sjabloon dat bij het boek past (bijv: A4 of A5) voordat u de inhoud gaat maken.

Tip: Bekijk deze handige instructies om uw documenten om te zetten naar PDF of lees meer over het maken van een boek in Word.

U heeft een mooi idee voor een boek, brochure of magazine maar niet de technische kennis in huis om dit om te zetten naar een professioneel ontwerp. Of, u heeft wel alle tekst en afbeeldingen op de computer staan maar het lukt u niet deze zelf in een drukklaar PDF bestand te zetten? Geen probleem voor de professionele vormgevers van De Boekdrukker.

Ontwerpservice van De Boekdrukker

  • Ontwerpen en vormgeven van een cover
  • Ontwerpen en vormgeven van het binnenwerk
  • Omzetten van Word en andere programma’s naar een PDF

Rugdikte boeken uitrekenen

Bereken hieronder uw rugdikte voor boeken in onze webshop (kleine oplagen, garenloos gebonden). Voor de aanleverspecificaties voor alle overige boeken, kunt u contact opnemen met onze klantenservice.

Werktekening omslag maken

Download ons handige Excel-sjabloon voor het maken van uw eigen werktekening van de cover. Deze zijn alleen van toepassing voor de boeken in de webshop.

 

Raadpleeg de ontwerpgids met uitgebreide informatie of download onze handleiding (pdf) met tips en uitleg.

Professionele drukbestanden (cPDF)

Standaard accepteren wij drukklare bestanden (bijvoorbeeld geëxporteerd vanuit InDesign of Photoshop). Bezoek voor meer informatie onze ontwerpgids.

Aanleveren in Word of gewone PDF

Tegen een gereduceerd tarief bieden wij onze klanten de mogelijkheid om van een Word-bestand een drukklaar PDF te maken voor zowel de cover als het binnenwerk.

Professionele vormgeving

Wij bieden vormgevingspakketten met vaste lage prijzen waardoor u altijd verzekerd bent van een professioneel ontwerp tegen de beste prijs. Bekijk de pakketten en prijzen.

Kleine oplagen (digitaal)

Bezoek voor meer informatie over de opmaak onze ontwerpgids of download onze handleiding (PDF) voor meer informatie over het aanleveren van drukklare bestanden

Grote oplagen (offset)

Tijdens het offertetraject ontvangt u automatisch de benodigde aanleverspecificaties en bijbehorende hulpmiddelen via de email. U kunt ook altijd contact opnemen met onze klantenservice indien u hier vragen over heeft.