Informatie voor uitgevers in eigen beheer (self-publishing)

De Boekdrukker richt zich vooral op het drukwerk en vormgeving (design en DTP). U kunt eventueel met een self-publishing platform naar keuze werken voor het uitgeef-gedeelte. Echter, je hoeft daar niet verplicht je boek te laten drukken. Wij drukken regelmatig voor klanten die ergens anders een uitgeversdienst hebben lopen. Wij leveren aan het Centraal Boekhuis of eventueel op een leveradres van een uitgeversplatform waar u mee samenwerkt. Op deze manier kunt u toch geld besparen op het  drukwerk en ontwerp. Daarnaast bieden wij veel opties qua uitvoeringen die niet elke uitgever kan bieden. Bent u zelf een uitgeversplatform? Neem contact met ons op om samen te werken!

Zelf een ISBN nummer aanvragen en een barcode bestellen

Een ISBN nummer is nodig als je je boek via officiële verkooppunten wilt kunnen verspreiden.

Is je boek een persoonlijk document dat je aan familie, vrienden en bekenden wilt geven of verkopen, dan is een ISBN nummer niet nodig. Als je ervoor kiest je boek uit te geven in eigen beheer of middels een uitgeverij, dan adviseren wij in de meeste gevallen om een ISBN nummer aan te vragen.

Boekhandels kunnen via een database op basis van het ISBN nummer altijd de uitgever achterhalen en boeken bestellen. Indien je ervoor kiest om in eigen beheer uit te geven, dan kan je eerst een eigen aansluitnummer (uitgeversaanduiding) aanvragen, zodat je gegevens bekend zijn in het systeem. Vervolgens vraag je voor iedere titel een ISBN nummer aan. Ieder boek krijgt dus een uniek nummer.

Voor Nederland

De eenvoudigste manier om een ISBN-nummer aan te vragen, is op de website van Bureau ISBN. Op de website van Scanology kan je vervolgens een barcode bestellen als je deze op de omslag van het boek wilt plaatsen.

Voor België

http://www.boekenbank.be/boekenbank