,

Zelf gepersonaliseerde boeken drukken

Marketeers weten het al langer: Het geven van een boek aan relaties en (toekomstige) klanten is een schot in de roos. Een boek geven komt over als een waardevol gebaar en wordt doorgaans erg gewaardeerd. Een bijkomend voordeel is dat een boek niet snel bij het oud papier beland en lang op het bureau of in de boekenkast blijft staan. Indien je echt iets bijzonders wilt geven dan kan je het boek ook personaliseren door bijvoorbeeld het logo van het bedrijf of de naam van de begunstigde op de cover van het boek te zetten.

Gepersonaliseerde cover

Het is mogelijk dat wij bijvoorbeeld een reeks boeken drukken waarbij elke omslag gepersonaliseerd wordt door middel van het wijzigen van de naam van de ontvanger en/of bedrijfslogo op de omslag. U kunt in uw ontwerp aangeven welke delen moet veranderen tijdens het drukken. Behalve het ontwerp van de omslag levert u een  lijstje van namen of een reeks logo’s aan waarmee wij aan de slag kunnen. De inhoud van elk boek zal dan identiek zijn en de omslag zal dus per boek afwijken.

Leuke ideeën ter inspiratie

Hieronder een paar leuke ideeën uit de praktijk wat u zoals kunt doen met deze mogelijkheden:

Notitieboek dat er uitziet als echt boek

U kunt een omslag ontwerpen van bijvoorbeeld een fictief bestseller boek. De naam van de schrijver is dan de naam van de ontvanger van het boek. Deze staat vermeld op de voorkant van het boek, op de rug en op de achterkant bij de ‘reviews’ van grote internationale kranten die dit boek zogenaamd aanbevelen met 5 sterren. Het binnenwerk kunt u naar eigen inzicht vullen met een bedrijfspresentatie, geheel blanco of gelinieerd laten of bijvoorbeeld  een combinatie hiervan.

Logo wissel

Hiervoor kunt u een sprekende omslag ontwerpen met tekst en grafische onderdelen. U kunt het logo van uw klant per boek veranderen. Daarnaast kunt u ook een tekst-element zoals de bedrijfsnaam of contactpersoon laten veranderen (zie het voorbeeld hierboven). Voor het binnenwerk kunt u bijvoorbeeld een bedrijfspresentatie maken van uw eigen bedrijf en eventueel notitiepagina’s toevoegen.

Meer informatie over het drukken van gepersonaliseerde boeken? Vraag direct een vrijblijvende offerte aan.