Renske met Wielen II, Anders = Prima!

Wendy Legierse-Louwers schreef het boek “Renske met Wielen II, Anders = Prima!” over een meisje in een rolstoel. Zij schenkt 150 exemplaren aan Stichting Jarige Job. Als vaste boekdrukker van deze serie originele kinderboeken, worden wij blij om dit gulle gebaar van de altijd enthousiaste Wendy!

Jarige Job verjaardagsbox

Stichting Jarige Job geeft een Jarige Job verjaardagsbox aan kinderen van 4 tot en met 12 jaar die hun verjaardag niet kunnen vieren omdat daar geen geld voor is. In de verjaardagsbox zitten slingers, ballonnen, taartmix, traktaties, wat lekkers voor thuis en mooie cadeautjes, waaronder een boek.

Lezen is leuk en belangrijk, maar niet vanzelfsprekend net als het vieren van je verjaardag! Daarom is Jarige Job ontzettend blij met de boekjes Renske met Wielen II, anders = Prima!

Het boekje is bedoeld voor kinderen van 6 -11 jaar. Het laat zien dat iemand in een rolstoel niet raar of minder is en dat je er prima vrienden mee kan zijn. Kinderen leren dat het juist heel slim is om dingen anders te doen als het op de “gewone” manier niet lukt. Het is bovenal een heel leuk (voor)leesverhaal.

Over de schrijfster van Renske met Wielen

Wendy Legierse-Louwers (1974) woont in Eindhoven en kwam zelf op 24-jarige leeftijd in een rolstoel terecht. De afgelopen twee jaar heeft zij in de regio Eindhoven ruim 50 basisscholen bezocht om voor te lezen uit Renske met Wielen.

De kinderen mogen daarna alles aan haar vragen. Ze vindt het belangrijk om te laten zien dat er maar weinig dingen zijn die zij moet laten, omdat ze in een rolstoel zit. Ze doet het soms anders en dat is prima!

Product specificaties

Uitvoering

Hardcover

Genre

Kinderboek

Formaat

A5 liggend

Bindingswijze

Genaaid gebonden

Papiersoort

170 g/m² Silk MC

Omvang

60 pagina’s

Afwerking omslag

Glanslaminaat